part of the groupelephant.com family
beyond corporate purpose

Hi Phone

05 Jan 2014

In het kort: ik heb terug een iPhone.

Een beetje langer:

549 dagen geleden ben ik van voltijds iOS gebruiker naar voltijds Android gebruiker gegaan. Ik vond dat toen een bijzonder grote en moedige stap van mezelf. Nu heb ik sinds een paar weken opnieuw een iPhone.
549 dagen getuigen wel van een tevreden gebruiker denk ik. Nee, beter nog: ik ben er zeker van.
Geen moment heb ik gedacht, ‘had ik nu maar een iPhone’ of ‘met een iPhone zou ik dat nu zo doen’ of …
Google zorgt goed voor zijn vrienden.

Hoe is het dan toch zover kunnen komen?

  • de wifi van het toestel deed het niet meer, je denkt dat je dat niet nodig hebt maar eens je terug een toestel met werkende wifi vasthebt weet je wel beter
  • naar mijn goesting geen degelijke nieuwe vervanger voor mijn HTC One X
  • het ‘je kan alles’ een klein beetje beu worden
  • één of meerdere Apple Keynote(s) op de juiste moment
  • het hele iOS 7 verhaal is óh zó mooi
  • een nieuwe iPhone op de juiste moment

… en zo ben ik stilletjes maar zeker opnieuw naar die iOS apps/functionaliteiten gaan kijken tot mijn besluit vaststond: Opnieuw een iPhone.

Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn beslissing.
Ook niet van mijn hele Android ervaring. Zeker niet.

Business developer gezocht

27 Mar 2013

10to1 doet software groeien sinds 2006. Wij hebben een eigen kijk op hoe je goede software maakt. Aandacht, observatie en iteratie zijn hierin doorslaggevend.

De laatste jaren focussen wij ons op de ontwikkeling van mobile apps. We vinden daarbij het specifieke platform niet belangrijk, maar we willen onze klanten helpen met het ontdekken en ontginnen van de mogelijkheden van mobile devices. We geloven dat bedrijven nog maar aan het prille begin staan van deze ontdekkingstocht.En of bedrijven dat nu op iPhone, iPad, Android, Windows 8 of Windows Phone willen doen, dat is voor ons niet van belang. Code is code is code.

10to1 ziet dat de grootste meerwaarde van mobile devices voor bedrijven ligt in het efficiënter maken van interne bedrijfsprocessen. Alles wat mensen nu op kladblaadjes neerpennen om het ‘s avonds in Excel, email, CRM, of welk IT systeem dan ook, te steken, kan sneller en efficiënter gedaan worden met behulp van mobile devices. De medewerkers moeten minder tijd besteden aan zogenaamde “administratie”, de backoffice moet minder lang wachten op informatie, er worden minder fouten gemaakt, en de klant is sneller geholpen. Iedereen wint bij het efficiënt inzetten van mobile devices.

We zijn op zoek naar mensen die deze boodschap mee willen uitdragen. Je begrijpt mobile, en je weet wat de bottom line is voor bedrijven. Je kan uitleggen hoe het een bijdraagt aan het ander. Je snapt op welke manier mensen in bedrijven beslissingen nemen, en je kan hen daarin begeleiden.

Wij geven je de kans je stempel te drukken op hoe mobiele toestellen in België gebruikt zullen worden. We hebben een team van professionals ter beschikking om de projecten uit te voeren – van user interface designers over project managers en developers tot system administrators. We werken in een uiterst vlakke structuur, waarin iedereen leider is van hetgeen waar hij of zij het best in is. Heb je zin om mee een deuk in het universum te slaan? Kom eens langs voor een babbel. Laat wel vooraf iets weten op jobs@10to1.be.

Tech Talks

12 Mar 2013

Wij, 10to1, hebben als uitzonderlijk team wel wat kennis in huis. Allemaal proberen we op de hoogte te blijven en te experimenteren met de laatste nieuwe technologische hoogstandjes.

Naast het dagelijkse werk, is elk van ons wel met iets anders bezig. Of beter: pikken we hier en daar wat interessante dingen op.

Om die kennis onderling te delen zijn we sinds vorige week gestart met wekelijkse Tech Talks. Korte presentaties over onderwerpen waarvan we denken dat de rest ze ook wel zou kunnen gebruiken of interessant zou vinden. Kortom, dingen waarvan we allemaal beter worden.

Piet deed er een paar maanden geleden al eentje over Continuous Integration++. Toen was er van het stukje ‘wekelijks’ nog geen sprake.

Vorige week was Jelle aan de beurt met een RubyMotion intro.

… en deze week was het mijn beurt. Omdat Ruby 2.0 net released is, was dat wel een nice hot topic om eens in de groep te gooien.
Voer voor discussie als het ware:

Volgende week horen we Evert, ik kijk er al naar uit.

Iom

22 Jan 2013

Sinds ik van een iPhone naar een Android toestel gegaan ben, heb ik nog geen app gemist, buiten één. Captio, een fantastisch kleine app. Dat is de enige app die ik niet gevonden heb in de Google Play Store, en al zeker geen waardig alternatief. Er zijn er wel een paar die mails sturen naar jezelf maar die openen telkens de mailclient op je toestel. Dat is net die ene stap die er teveel aan is.

Dus heb ik er zelf maar eentje geschreven: Iom. Iom draait op Heroku, met hulp van Camping waarbij de mails worden verstuurd via SendGrid. Fun fun fun!

Het past perfect in mijn flow: nu iets naar de mailbox sturen, later afhandelen. Meer info hier

Ik heb het dan maar ineens in de Google Play Store gezet, misschien is er nog iemand gelukkig mee.

Enjoy.

Luan pakt uit met nieuwe mogelijkheden.

12 Dec 2012

screenshot luan

Luan, de iPad app die vertegenwoordigers bijstaat in hun verkoopsgesprekken, pakt uit met nieuwe mogelijkheden. Vertegenwoordigers kunnen nu ook filmpjes laten zien aan hun klanten, en hun klanten een mail sturen met wat ze besproken hebben.

Vertegenwoordigers die met veel visueel materiaal werken, sleuren dikwijls grote hoeveelheden brochures en folders met zich mee. Met Luan kunnen zij al hun visueel materiaal (foto’s, pdf’s, en nu ook filmpjes) op hun iPad plaatsen, en snel samen met hun klant op zoek gaan naar de producten die die klant interesseren.

Revolutionair aan Luan is de ingebouwde filter-functie. Op basis van kenmerken van producten kan een vertegenwoordiger snel de juiste beelden naar boven toveren die zijn klant op dat moment interesseren. Tijdens het gesprek kan de vertegenwoordiger sinds kort materiaal aanduiden als ‘favoriet’, die hij na het gesprek eenvoudig kan mailen naar zijn klant.

Samen met deze release van Luan is ook de prijs aangepast. De standaard formules zijn nu meer op maat van de kleinere KMO. De ervaring leert dat grotere bedrijven meer baat hebben bij een licentie op Luan, waarbij aanpassingen op maat gebeuren, zoals integratie met hun bestaande beeldendatabank.

Meer informatie over Luan vindt u op getluan.com. Luan is ontwikkeld door 10to1, een Belgisch bedrijf dat al jaren mobile apps maakt voor iPhone, iPad, Android en Windows.