part of the groupelephant.com family
beyond corporate purpose

Oak iPhone app

05 Sep 2011

Type: iPhone app

Opdrachtgever: Eigen project.

Omschrijving: We zeggen en schrijven 2008. Zelfs in een schrikkeljaar met zijn extra dag is tijd kostbaar voor wie alles uit het leven wil halen. Toen Koen tijdens een gure herfstnacht een tweet wilde posten, ondervond hij dat aan den lijve: een simpele tweet posten met zijn iPhone vereiste tergend veel handelingen!

De meeste Twitter apps beginnen tig zaken te controleren als je ze opent, en willen vanalles tonen voor je zelf je geniale inval kan intypen. En zo is de mensheid vast al heel wat baanbrekende hersenkronkels mislopen! Daarom bedacht Koen een app die je razendsnel laat twitteren: Oak. Geen timeline die traag laadt, geen mentions en DM’s die opgehaald worden. Je opent Oak, je typt je tweet, en je post hem.

Het scherm

Oak screenshot.

Oak laat je geen tweets lezen: daar verlies je alleen maar tijd mee. Oak is gemaakt om te tweeten. Razendsnel. En daar is alles zowat mee gezegd.

Oh ja: Oak gebruikt sinds versie 2.0 Twitter XAuth, je gebruikersnaam en je wachtwoord worden dus niet opgeslagen in de app.

Reactie van een enthousiast gebruiker van Oak

Ik ben een fan van eenvoudige applicaties die slechts één ding doen. Oak is zo’n applicatie en voor mij de handigste manier om een tweet te versturen. Gewoon Oak openen, tekst ingeven en versturen: ‘Distraction free tweeting’.

Maarten Hendrikx

blog comments powered by Disqus