part of the groupelephant.com family
beyond corporate purpose

Twunch

20 Oct 2011

Type: webapplicatie

Opdrachtgever: Eigen project.

Omschrijving: Een Twunch is een spontane en vrijblijvende lunch, door en voor Twitterati. Iedereen kan dus een Twunch plannen, en iedereen kan eraan deelnemen. Maar wat als er een Twunch wordt gepland door mensen die je toevallig niet volgt?

De eerste Twunch werd ‘georganiseerd’ door @Inferis, @atog en @10to1. @Inferis werkte toen nog niet voor 10to1 maar daar hebben Koen en Tom hem wel beter leren kennen. En sindsdien steeds beter en beter, want @Inferis werd dottom. Het sprak voor zich dat wij dan ook een webapplicatie zouden maken die het voor iedereen makkelijk zou maken om op de hoogte te blijven van Twunches én om zelf Twunches op te zetten.

De website

Twunch screenshot.

Om zelf een Twunch voor te stellen, moet je eerst de webapplicatie toegang geven tot je Twitter-account. Alles verloopt via OAuth, dus je wachtwoord wordt nergens opgeslagen.

Daarna geef je de nodige gegevens op (plaats, datum en tijdstip) en de applicatie verspreidt de nieuwe Twunch via je eigen Twitteraccount.

Die Tweet bevat een link naar de online fiche van de Twunch, waar andere Twitteraars zich kunnen opgeven als deelnemer. Door te replyen naar @twunch kan je je ook opgeven voor een bepaalde Twunch: de app monitort de Twunch-timeline en verwerkt de replies ook op de site. Op de fiche staan alle deelnemers, met een link naar hun Twitteraccount.

Je kan op de hoogte blijven van nieuwe Twunches via de RSS-feed of door de iCal toe te voegen aan je kalender. iPhone-liefhebbers kunnen de app van @fousa (hier te kantore bekend als Verbeeckx) en @cimm gebruiken, en @litrik maakte er één voor Android. Wat er het mooiste bewijs van is dat ‘Twunch’ gedragen wordt door de Twitter-community.

Reactie van een enthousiast gebruiker van Twunch

@twunch Ik zal er zijn!

blog comments powered by Disqus