part of the groupelephant.com family
beyond corporate purpose

Jixu

27 Oct 2011

Type: iPad applicatie

Opdrachtgever: Flowedo ontwikkelt educatieve producten voor kinderen.

Omschrijving: Jixu is een digitaal bordspel gericht op kinderen tussen 7 en 12 jaar oud. Het laat hen op een toffe, speelse manier hun rekenvaardigheid oefenen door tegen elkaar het spel te spelen.

De applicatie

Jixu screenshot.

In 5 verschillende levels proberen ze om het slimst het spelbord leeg te rekenen. De speler die het eerst het vereiste aantal punten scoort heeft gewonnen.

Het aantal punten dat nodig is voor een overwinning varieert per spelniveau. De manieren om punten te scoren worden complexer naargelang de gekozen moeilijkheidsgraad, en de zetmogelijkheden breiden uit.

Jixu screenshot.

Het spel is zo ontworpen dat de kinderen er mee omgaan zoals met een echt bordspel: de speelfiches verplaatsen, het bijhouden van de scores, … alles is er op gericht om kinderen echt te laten spelen.

Reactie van Flowedo

De snelle en correcte aanpak van 10to1 heeft zijn vruchten afgeworpen! Dit was Flowedo’s eerste project qua software development en het resultaat mag er zijn. Doorheen het project heeft 10to1 zich zeer flexibel gedragen en op de nodige momenten hun eigen inbreng versterkt.

Leerkrachten en ouders hebben er een stabiele applicatie bij en dit allemaal door een zeer gedreven development team.

Marc Van Strydonck, Flowedo

blog comments powered by Disqus