part of the groupelephant.com family
beyond corporate purpose

Werkvormm

10 Nov 2011

Type: webapplicatie

Opdrachtgever: Werkvormm vzw biedt laagdrempelige trajecten aan om mensen toe te leiden naar de arbeidsmarkt.

Omschrijving: Deelnemers kunnen gereedschap ontlenen uit een centraal magazijn om te gebruiken tijdens hun opleiding of werkervaringstraject. Het registreren en beheren van al dan niet uitgeleend gereedschap verliep moeizaam en niet altijd even foutloos.

De inventaris van het magazijn kan efficiënt beheerd worden via een webinterface. Het ontleenproces wordt geautomatiseerd zodat het vlotter loopt en minder ruimte voor fouten laat.

De applicatie

Screenshot Werkvormm

Werkvormm kan via de webapplicatie alle items beheren die de deelnemers in het magazijn kunnen ontlenen. Als er een nieuw item wordt toegevoegd aan de databank, krijgt dat een uniek identificatienummer. Per item wordt er een barcode gegenereerd die op dat stuk gereedschap geplakt wordt.

Als een deelnemer gereedschap wil ontlenen of terugbrengen naar het magazijn, hoeft de magazijnverantwoordelijke enkel de barcode te scannen, en het systeem registreert of het item ontleend/teruggebracht is en door wie.

Screenshot Werkvormm

De applicatie kan rapporten genereren, en de status van elk stuk in het magazijn is op elk moment op te vragen.

Reactie van Werkvormm vzw

Werkvormm werkt met laaggeschoolde en anderstalige medewerkers. We waren dan ook op zoek naar een heel gebruiksvriendelijk uitleensysteem. De ploeg van 10to1 is volledig in dit opzet geslaagd.

Meer nog, de samenwerking verliep op een zeer leuke en efficiënte manier en geheel volgens de opgestelde offerte. We kloppen zeker terug aan voor een volgend ICT project.

Erwin Lauriks, Werkvormm vzw

blog comments powered by Disqus