part of the groupelephant.com family
beyond corporate purpose

Visit Oostende

08 Mar 2012

Toerisme Oostende ging met ons in zee voor een mobiele app die een thematische wandeling rond Marvin Gaye begeleidt. Havana stond in voor de inhoudelijke uitwerking. De app begeleidt toeristen op een route langs alle plaatsen in de stad die gelinkt zijn aan de periode die Marvin Gaye doorbracht in Oostende.

screenshot VisitOostende

De app vertelt aan de hand van beeld- en geluidsfragmenten hoe de artiest tot rust kwam en hoe het nummer “Sexual Healing” in Oostende ontstaan is. De tocht kadert alle momenten in de kuststad in een groter, internationaal geheel.

screenshot VisitOostende

Als de wandelaars zich op een belangrijk punt bevinden wordt het verhaal aangevuld met foto’s, krantenknipsels en interviews met personen die er destijds bij betrokken waren. De wandeling wordt ingeleid door soulzanger Jamie Lidell, en Jan Hautekiet begeleidt de tocht verder.

screenshot VisitOostende

Sinds 15 februari 2012 kan je bij de dienst Toerisme een iPod met onze app ontlenen, zodat je de wandeling op je eigen tempo kan beleven. Kijk voor meer info en reservaties op marvingaye.be.

blog comments powered by Disqus